pieno šaldymas

Kaip užtikrinti, kad užšaldytas mamos pienas nepakeis skonio?

Paskelbė rima - 2012, Rugsėjis 8 - 13:12

Mamos pieną šaldyti gali reikėti dėl įvairių priežasčių. Viena jų - tiesiog pieno perteklius. Sukaupus prasmingą pienelio kiekį - apie 60 ml, jį galima užsišaldyti, net jeigu ir nesiruošiate kūdikio palikti ilgesniam laikui. Kartais nustinka netikėtų dalykų, ligos, išsiskyrimai ir pan., kuomet užššaldytas pienelis gali labai praversti. O jeigu taip ir nepririks, tuomet jį bus galima panaudoti kai kūdikis sulauks 6 mėnesių ir pradėsite primaitinti košėmis. Reguliuojant košės tirštumą galima panaudoti atšildytą mamos pieną.

Mamos pieno laikymas ir šaldymas namų sąlygomis

Paskelbė rima - 2010, Balandis 21 - 15:44

Indas šaldymui

Šaldymui rinkitės kieto plastiko arba stiklinį indą, turinti orui nepralaidų dangtelį. Plastikiniuose maišeliuose, skirtuose pienui šaldyti, galima laikyti pieną neilgą laiką (iki 72 valandų). Ilgalaikiam šaldymui tokie maišeliai nėra tinkami, nes jie lengviau suplyšta, prateka ir į pieną gali patekti nepageidautinos medžiagos. Taip pat kai kurie svarbūs pieno komponentai gali prikibti prie minkšto plastiko ir vaikas jų negaus su pienu.

Kaip surinkti ir šaldyti pieną