Kaip užtikrinti, kad užšaldytas mamos pienas nepakeis skonio?

Paskelbė rima - 2012, Rugsėjis 8 - 13:12

Mamos pieną šaldyti gali reikėti dėl įvairių priežasčių. Viena jų - tiesiog pieno perteklius. Sukaupus prasmingą pienelio kiekį - apie 60 ml, jį galima užsišaldyti, net jeigu ir nesiruošiate kūdikio palikti ilgesniam laikui. Kartais nustinka netikėtų dalykų, ligos, išsiskyrimai ir pan., kuomet užššaldytas pienelis gali labai praversti. O jeigu taip ir nepririks, tuomet jį bus galima panaudoti kai kūdikis sulauks 6 mėnesių ir pradėsite primaitinti košėmis. Reguliuojant košės tirštumą galima panaudoti atšildytą mamos pieną. Kita priežastis - kai mama turi reguliarai ilgesniam alikui palikti kūdikį. Tokiu atveju pienu nutraukimas ir šaldymas yra labai savrbus tam, kad ir pieno gamyba būtų palaikoma, ir kūdikis valgytų mamos pieną net ir tada, kai amma negali būti šalia.

Tačiau kartais nutinka taip, kad pastovėjęs pienas - kartais užtenka kelių valandų - įgauna keistą skonį ir kvapą. Mamos dažnai jį įvardija kaip kartų, kvepiantį plastmase. Toks pienas nėra sugedęs, jis tinkamas kūdikiui valgyti, tačiau kai kurie kūdikiai gali atsisakyti tokį valgyti. Pienas pakeičia skonį dėl to, kad piene yra labai daug fermento lipazės, atsakingo už riebalų skaidymą, kad juos būtų lengviau kūdikiui suvirškinti,. Kodėl kai kurių moterų piene lipazės yra daug vis dar nėra žinoma, kaip ir nėra žinoma kaip būtų galima sumažinti lipazės kiekį mamos piene. Tačiau žinoma, kad pakaitinus pieną iki 82 laipsnių celsijaus temperatūros lipazė suyra ir nebepagadina mamos pieno skonio. Tokį pieną greitai atšaldžius galima ramiai laikyti ar šaldyti ir sumaitinti kūdikiui. Kaip patogiai tai padaryti dalinasi mama Christine: http://sdbfc.com/blog/2012/9/4/battling-and-resolving-excess-lipase-in-breastmilk.html